Un meniu Deluxe apreciat online si offline

Încântarea cu care cei dragi gustă din bunătățile pregătite de tine pentru masa de Crăciun este neprețuită și-atunci cum să nu pui la story câteva cadre cu aranjarea mesei sau un top view cu prăjiturile? Când pui atât de mult suflet în pregătirea meniului de sărbători este normal să vrei să împarți rezultatele muncii tale cu cât mai mulți oameni și doar pentru că cei din comunitatea ta online nu pot să le guste, nu înseamnă că n-ar trebui să vadă ce bine a ieșit totul.

Pentru ca aprecierile pe care le primești să nu fie doar de tipul „mmm…ce buuun” sau „mai vreau o porție”, ci și sub formă de like sau chiar share, am adunat câteva sfaturi pentru a pregăti un meniu festiv rafinat, dar în același timp accesibil și numai bun de pozat.

1. Plănuiește din timp Acest sfat nu este valabil doar pentru ce o să gătești, ci și pentru aranjarea mesei. Lasă-ți timp să creezi decorațiuni originale, învață să păturești șervețelele într-un mod inedit și asigură-te că știi cum se așază tacâmurile la masă. Bunătățile Deluxe sunt în magazine din 14 noiembrie, așa că răsfoiește catalogul Deluxe și permite-ți să plănuiești fără stres, astfel încât fiecare mic detaliu din meniul de sărbătoare să fie bine pus la punct. Iar dacă ai obiceiul să lași pregătirile pe ultima clipă, profită de faptul că la Lidl găsești tot ce ai nevoie pentru sărbători: de la mâncăruri festive rafinate, până la cadouri pentru cei dragi, toate la un preț accesibil.

2. Încalcă regulile Știm cu toții că există culori de iarnă și că roșul cu verde sunt vedete la capitolul Crăciun, dar regulile sunt făcute să fie încălcate, așa că permite-ți să ieși din tipare. Rozul te duce cu gândul la primăvară, dar nu și atunci când e însoțit de crenguțe de brad și luminițe sau globuri. Iar regulile pot fi încălcate și când vine vorba de meniu. Chiar dacă nu poți renunța la sarmale, poate ai vrea să aduci fructe de mare la aperitiv sau un platou de brânzeturi la desert. Propunerea Lidl este o rețetă de Sufleu de creveți semnată de Chef Florin Dumitrescu, care va aduce un suflu nou la masa de festivă, dar și printre pozele cu masa tradițională de Crăciun de pe Instagram.

3. Fă poze înainte și după Deși pozele sunt statice, ele capătă dinamism atunci când alternezi o serie de poze în care aceleași elemente sunt așezate diferit (farfurie goală – farfurie plină – farfurie din care cineva a început să mănânce – farfurie pe care au rămas doar câteva firimituri). Dacă alegi să pregătești pentru prima dată homar de la Lidl, arată-le urmăritorilor pas cu pas cum ai procedat, de la produsul ambalat și până la platingul final. Astfel, ultima poză devine o recompensă pentru cei care au avut curiozitatea să vadă procesul.

Iar dacă vrei să postezi o singură poză și aceasta să aibă un dinamism aparte, surprinde în fotografia ta și o mână care aranjează tacâmurile sau care plasează elegant o frunzuliță de pătrunjel pe aperitive.

4. To top view or not to Fotografiile culinare din social media tind să fie top view și există un motiv foarte bun pentru asta. Dar ce faci dacă preparatul tău este un Tiramisu care arată mai bine pozat din lateral? Atunci așa îl vei poza! Tu alegi ce vrei să iasă în evidență în fotografia ta. Dacă ți se pare mult prea aglomerată masa sau nu ai un fundal care să-ți placă în mod deosebit, intră și tu în poză. Roagă pe cineva să-ți facă o poză ținând farfuria în mână și cu ocazia asta văd și prietenii tăi ce pulover de Crăciun ai ales de la Lidl.

5. Încearcă și ceva nou Dacă toată lumea pozează cozonacii proaspăt scoși din cuptor, ți-am pregătit o idee care să te scoată în evidență. Arată-le celor din comunitatea ta online că ții la mediul înconjurător și că eviți pe cât posibil risipa alimentară. După ce cozonacul nu mai este atât de pufos și de proaspăt ca în prima zi, devine foarte bun pentru un French toast cu cozonac. Iar Chef Florin Dumitrescu a pregătit o rețetă care te poartă prin ingredientele Lidl de care ai nevoie și îți dezvăluie apoi modul de preparare. Acum e rândul tău să o încerci, să o pozezi și să o postezi.

Lasa un comentariu