Peste 150 de participanti inscrisi la EduHack, cel mai mare hackathon de educatie din tara cu premii in bani
Competiția de 2 zile, EduHack2021, ce va avea loc online, în perioada 11-12 decembrie, provoacă elevi, profesori, părinți, studenți, oameni de știință, antreprenori, programatori, designeri, povestitori, artiști, oameni cu idei inovatoare să aducă prin ideile lor plus valoare în educație. Cu toate că mai sunt 3 săptămâni până la EduHack, peste 150 de participanți din peste 49 de orașe s-au înscris deja pentru a concepe o soluție, având doar 36 de ore la dispoziție, pentru una dintre cele 6 provocări care le-au fost lansate: EduAccess, EduOption, EduShare, EduRecycle, YourEdu, Edu+++.
Toate echipele din cadrul EduHack vor avea parte de o experiență de excepție, urmând să treacă prin training-uri și sesiuni de mentorat din partea persoanelor cu o experiență relevantă în zona de educație și start-up-uri. Până acum s-au alăturat peste 17 mentori și jurați, alții urmând să își confirme prezența astfel încât experiența profesională să acopere cât mai multe domenii.
Câștigătorii vor avea parte de numeroase beneficii de la organizatori și sponsori printre care sesiuni interactive de antreprenoriat pentru susținerea ideilor care pot să devină start-up-uri, dar și de premii în bani: Premiul I – 3000 de lei, Premiul al II-lea – 2000 de lei, Premiul al III-lea – 1000 lei precum și un premiu special în valoare de 1500 de lei oferit de Brio.
Înscrierile la EduHack2021 rămân deschise până pe 10 decembrie, iar mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite aici: https://rotsa.ro/eduhack-2021/.
Printre SPONSORII confirmați până acum se numără Acceleratorul InnovX-BCR – un program dedicat afacerilor din tehnologie care dezvoltă soluții dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligență artificială, învățare automată, robotică, cloud, automatizare sau microservicii, Sodexo Benefits and Rewards România – un partener strategic al companiilor și organizațiilor din România, oferind o gama largă de beneficii extrasalariale, care îi ajută pe clienții săi să își motiveze angajații și partenerii, să își sporească performanțele și să se dezvolte. Sodexo este unul dintre cei mai importanți emitenți locali de tichete și carduri de masă, cadou, de vacanță, culturale, de sport și sociale din România și dispune de cea mai largă și mai diversificată rețea de magazine partenere și Fortech Investments – o filială a companiei Fortech ce susține startup-urile tinere, dar și antreprenorii experimentați, oferindu-le capital, parteneriate și smart-money. De asemenea aceștia oferă și opțiunea de dezvoltare de produs și business pentru ideile cu potențial sau cea de a deveni parteneri cu specialiști din diferite domenii care vor să înceapă un business.
„Inițiativa EduHack este esențială pentru susținerea digitalizării sistemului educațional și ne bucurăm să participăm cu resurse din Acceleratorul InnovX-BCR. Soluțiile de tehnologie contribuie în trei feluri: oferă instrumente, oferă context și oferă date și informații. Digitalizarea sistemului de educație s-a făcut cu ajutorul inițiativelor private și al start up-urilor care au venit cu idei inovatoare pe piață, pornind de multe ori de la astfel de hackatoane, care au rolul de a genera idei practice ce trebuie ulterior preluate si multiplicate.”, a declarat Ana-Maria Crețu, Coordonator Programe Startup-uri BCR, sponsor EduHack2021
“Sodexo România a fost și își dorește să rămână un promotor al progresului și bunăstării comunității din care face parte. Prin proiectele și produsele noastre am contribuit la o viață mai bună a angajaților, am sprijinit turismul local, am susținut comunitățile vulnerabile, am promovat cultura. Începând de anul acesta, ne dorim să ne aducem contribuția și la procesul de digitalizare și modernizare a sistemului de educație, susținând inițiativa EduHack 2021. O echipă Sodexo va răspunde provocărilor lansate în cadrul hackathonului, întărind angajamentul nostru de a sprijini inovația și de a genera noi soluții. Susținem ideile și soluțiile inovatoare, cu potențial de a crea business-uri noi în România, care vor contribui astfel la creșterea economică a țării. Digitalizarea nu mai este o modă, este o necesitate. Ea ocupă un loc important în strategia companiei noastre și ne ajută să oferim servicii mai ușor de administrat, mai rapide și mai sigure. Prin acțiunile noastre încurajăm digitalizarea clienților și a partenerilor noștri, ca parte a unui proces de adaptare la condițiile actuale, care le va permite să se promoveze și să se dezvolte.”, a spus Felicia Georgescu, Director HR si CSR, Sodexo BRS Romania.
Acoperirea dorindu-se a fi una națională, peste 50 de organizații din domeniul educației s-au alăturat pentru a susține strategic, dar și pentru a aduce o vizibilitate cât mai mare pentru EduHack2021, atât din domeniul educației, cât și din domenii conexe, de interes pentru publicul tânăr. De asemenea, informații cu privire la eveniment au ajuns la peste 400 de comunități din mediul online.
Pentru a face cât mai cunoscut scopul EduHack2021, de a veni cu soluții care să inoveze educația, pe 9 decembrie, începând cu ora 18:00 vom organiza un pre-eveniment: „Pre-event MEETUP EduHack 2021,” unde foști participanți vor împărtăși experiența lor de la edițiile anterioare ale EduHack, vei afla de la organizatori cum a luat naștere acest eveniment și ce își propune, dar și cum poate ajuta participarea la un hackathon, cum se formează o echipă pentru un hackathon, cum se poate transforma o idee din weekend într-un MVP.
Ambasadorii EduHack2021
Până acum, din JURIU fac parte: Carmina-Daniela Vakulovski, profesor la Liceul „Andrei Mureșanu” Brașov; Anca Tîrcă, Consultant educațional în cadrul AS Consultant; Cristian Dascălu, Partener în cadrul GapMinder VC; Alina Burlacu, Director General al Romanian Business Leaders; Ana Stamatescu, Digital Education Designer la Asociația Techsoup; Rares-Andrei Cotoi, Web Developer la Consiliul Naţional al Elevilor; Ionut Amariei, Program Manager la Rubik Hub; Gabi Bartic, CEO la Brio.
Printre MENTORII care au confirmat deja prezența se numără atât profesioniști cu expertiză din domeniul educației, cât și din zona de business development & start-up precum: Carmina-Daniela Vakulovski, Profesor la Liceul „Andrei Mureșanu” Brașov; Simona Paraschiv, Președintele Asociației InspirAction; Diana Nițescu , CEO TOP Minds; Raluca Prelucă, Partener fonduri-structurale.ro / Co-fondator consolid8; Florin M. Pop , Fondator Primainvest Capital Management; Dafina Suciu , Sales Manager la ClujHub; Rareș-Andrei Cotoi, Web Developer la Consiliul Naţional al Elevilor; Călin Șipoș, Founder și CEO Embark 4 Tech și President Cluj Startups; Tudor Stanciu, Co-founder și Digital Lawyer la Digital2Law; Cătălin Stoica, Profiler, Coach, Trainer la Academia de Bine; Marin Adrian Gheorghe, COO & Investor Relations la Growceanu Angel Investment SRL; Oana Durcău, Founder la Bway – de la elev la student; Raluca Alexandrescu, Community Builder la RubikHub; Corina Craescu, Co-Fondator la Wingravity & Slashscore; Anamaria Boghean, Business Communications Officer la Adservio; Gabi Bartic, CEO la Brio; Ștefan Koritar, CEO & Partner la Grai Ventures.
Peste 60 de organizații s-au alăturat până acum în calitate de PARTENER MEDIA și PARTENER STRATEGIC pentru a susține EduHack: American Alternative School, Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații, Cluj.info, Organizația Studenților Economiști, Gala Societății Civile, TOP Minds, OSUT Cluj, Bway – de la elev la student, Ciulea’s Blog, Cluj IT Cluster, Fonduri-Structurale.ro, consolid8, Smart Everything Everywhere, Asociatia InspirAction, University of Petrosani Students’ Union, SAS UTCN, Asociația Studenților în Medicina Veterinara din Timișoara, Primainvest Capital Management, SocialPedia, Asociația Techsoup, Oradea Tech Hub, Echipa RomâniaPozitivă, ASOCIAȚIA ”MĂGURELE SCIENCE PARK”, Consiliul Școlar al Elevilor CNMV Turda, INNO, start-up.ro, Cluj Startups, Commons, Codette, Simplon Romania, Academia de Bine, Fab Lab Iasi, PINmagazine, Agileroo, Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC), Narada, Oameni și Companii, Growceanu Angel Investment SRL, BEST Cluj-Napoca, Tech Ventures Consulting SRL, Asociația Cluster de Educație C-EDU, Rubik Hub, UniHack, LIFESTYLE DE CLUJ, Make IT in Oradea, BCR, BestJobs, DiFine PR, Institutul Francez din România, Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai, Logiscool România, Consiliul Tineretului din România, UNSR – Uniunea Națională a Studenților din România, Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, UEFISCDI – Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, Brio și Grai Ventures.