Cum a fost la Content Marketing PRO 2023

Cea de-a doua ediție a conferinței full-day online, Content Marketing PRO, dedicată specialiștilor în comunicare digitală aflați la orice nivel de pregătire, a avut loc pe 15 și 16 martie, online, pe siteul ContentMarketingPRO.ro.

Peste 300 de pasionați de digital au fost alături de noi și s-au implicat în toate discuțiile din cele două zile de conferință. Și le suntem tuturor recunoscători. Content Marketing PRO 2023 i-a avut pe cei de la Banca Transilvania ca parteneri principali.

Pe 15 martie, participanții au avut acces la două paneluri + sesiuni de networking cu participare gratuită și două secțiuni (“Comunicare online de la A la Z”, “Raportare și optimizare”) organizate în 6 workshop-uri, cu bilet de acces.

Ziua de 16 martie a fost dedicată celor două Masterclass-uri de câte 3,5 ore fiecare, cu locuri limitate: “Cum faci o campanie de content marketing de la A la Z” – susținut de Corina-Maria Scheianu – Head of Social Media @ Digital Star și “Reels Masterclass” – susținut de Alexandra Ciucanu – Trainer și specialist în comunicare.

Dacă vrei să vezi înregistrările conferinței, încă le mai poți achiziționa de aici.

15 speakeri au fost prezenți la eveniment și au oferit cele mai bune sfaturi pentru participanți. Iar feedback-urile primite ne onorează.

Mai jos, am notat câteva concluzii din prezentări:

Mădălina Preda, Chronic Disorganization Specialist®: „Avem nevoie de sisteme de suport. Ne vor duce într-o zonă practică de acțiune.”

Psiholog Dr. Raluca Anton, Psihoterapeut & Trainer: „Pause and think. Asta le zic mereu clienților”.

Andrei Roșca, Change strategist: „Cred că ceea ce ar ajuta mult în ceea ce privește burnout-ul sau anxietatea este să ne lucrăm relația pe care o avem cu controlul și cu lipsa de certitudine. Faptul că atunci când ne dorim cu orice preț controlul, ce facem de cele mai multe ori este că micșorăm lumea până la nivelul certitudinilor noastre. Este ca și cum singura lume care există este cea pe care o pot controla. Avem nevoie să ne împrietenim cu zona de control incomplet.”

Cosmin Cimil, Fondator & Video strategist @Kreafilm: „Unele companii caută să devină mai vizbile prin conținut video. Altele caută să își genereze mai multe lead-uri sau să aibă mai mulți clienți. Este important să stabilești obiective foarte clare și să știi ce îți dorești de la acest tip de content.

Robert Tatoi, CEO @Play Vertical: „Cum creez conținut relevant?

DONT’Ts: Tranziții outdated, efecte vizuale redundante, cadre lungi, speaker anost, atmosferă de reclamă.

DO’s: Cut-uri simple, cadre scurte – on point, efecte vizuale doar unde amplifici conceptul, speaker carismatic, atmosferă de discuție.”

Corina Scheianu, Chief Digital Officer @Digital Star: „La ce ne uităm când facem un raport în social media?

Cui se adresează/ Cine ar fi trebuit să vadă conținutul?
Care este contextul în care analizăm datele?
Câte postări am avut și despre ce?
Care au fost obiectivele setate pentru perioada respectivă?
Care au fost bugetele investite?
Ce texte (și ce dimensiuni ale acestora) am avut?
Engagement/ Interacțiuni
Trafic generat în site

Raportările au rolul de a-ți arăta că ești (sau nu) pe calea cea bună spre atingerea KPIs setați cu ocazia strategiei de marketing, prin intermediul mediilor alese pentru distribuirea conținutului.”

Alexandra Ciucanu, Trainer și specialist în comunicare: „Pentru cine faci Reels? Nu faci pentru tine, ci pentru publicul tău. Publicul influențează ce postezi și când postezi. Cum găsești inspirație? Uitându-te la alte Reels din industrie sau din alte industrii, din întrebările pe care le primești frecvent, din propriile postări și articole, din lucrurile pe care le faci zi de zi, din discuțiile cu clienții, folosești ChatGPT sau Canva Magic Write”.

Liviu Taloi, Data Insights Manager @DWF: „De ce am nevoie să măsor conversiile? Ca să pot evalua evoluția business-ului meu online. De ce am nevoie să atribui o valoare financiară unei converșii? Ca să pot evalua eficiența marketingului pe care îl fac.”

Ionuț Țuța, Expert marketing pe Instagram: „De să postezi și tu Reels? Beneficiezi de expunere crescută. Ajungi la persoane care nu te urmăresc. În plus, formatul video va fi tot timpul mai atrăgător. Ai posibilitatea de a te folosi de trenduri și să creezi conținut viral.

Mihai Mihalcea, Consultant și trainer de comunicare pe Linkedin: „De ce este mixul de conținut important pe LinkedIn? În primul rând, generează valoare pentru audiența ta. Obții credibilitate și încredere. Generezi recomandări și comunicări directe. Îți va crește rata de răspuns la cereri de conexiuni și mesaje. În timp, îți dezvolți și îți consolidezi brandul personal, iar pe termen lung vei economisi timp.”

Mulțumim speakerilor: Corina-Maria Scheianu – Head of Social Media @Digital Star, Raluca Anton – Doctor în psihologie și psihoterapeut, Andrei Roșca – Change Strategist, Mădălina Preda – Chronic Disorganization Specialist®, Time Management & Productivity Specialist și CVOP™️ – Certified Virtual Organizing Professional, Cosmin Cimil Fondator & Video strategist @ Kreafilm, Alexandra Ciucanu – Trainer și specialist în comunicare, Mihai Mihalcea – Consultant și trainer de comunicare pe Linkedin, Ionuț Țuța – Expert în comunicare pe Instagram, Liviu Taloi – Data Insights Manager @ DWF, Sorin Drăghici – Cofondator @DWF; Călin Biriș Fondator @Online Mastery, Robert Tatoi – CEO @FollowArt Production, Ovidiu Oltean – Trainer & Consultant public speaking,  Sabina Cornovac, Fondator SocialPedia, Iulia Stănescu, Co-Organizator SocialPedia.

Mulțumim partenerilor:

Parteneri: Banca Transilvania, Eventmix

Parteneri media: Kiss FM, IQAds, SocialWeb, Flawless, Spot Media, Content Marketing Romania, Viața de freelancer, Ecompedia, Lumea SEO PPC, Mihaela Lemnaru, Olivian Breda, Bizz Club, Librăria de design, @tarathehost, Skeells.

Content Marketing PRO este un efort comun al echipelor Online Mastery și SocialPedia, cu peste 15 ani de experiență în comunicarea online.

 

Lasa un comentariu