Content Marketing PRO 2022 – Idei principale

Content Marketing PRO, conferință full day dedicată specialiștilor în comunicare digitală aflați la orice nivel de pregătire, s-a întâmplat pe 31 martie, online, începând cu ora 09:30, pe site-ul ContentMarketingPRO.ro. Toată informația a fost 100% practică, putând fi pusă în aplicare imediat pentru business sau brand.

Evenimentul a fost structurat în două paneluri publice și sesiuni de networking cu participare gratuită și șase secțiuni (Planning, SEO, Scriere conținut, Design pentru SM, Podcasting/vlogging, Vânzări) organizate în 18 workshopuri, cu bilet de acces.

21 de speakeri au confirmat prezența în cadrul evenimentului: Mugur Pătrașcu – Fondator @Screen Native, Corina-Maria Scheianu – Head of Social Media @Digital StarMarian Ionescu – Vlogger @Mariciu.ro, Andreea Roșca – Creator The Vast&The Curious, Călin Biriș – Fondator @Online MasterySorin Drăghici – Co-Fondator @DWFLidia Berteșteanu – Head of content @DWF, Darius Mureșan – Business Development Manager @WhitePressClaudiu Jojatu – Co-Fondator & Strategy Consultant @Milk & Cookies StudioȘtefan Asafti – Fondator @Librăria de designAnca Pop – Customer Success Specialist @SocialBeeCosmin Dărăban – CEO & Co-Fondator @GomagCătălin Modorcea – Freelancer & Ambasador @UpworkMihaela Lemnaru – Social Media & Creative Specialist, Oana Mădălina Vasiu – Marketing Consultant & Non-Executive Partner @Grai VenturesRobert Tatoi – CEO @FollowArt ProductionAndreea Chiuaru – Content Strategist & Digital Storyteller, Sergiu Biriș – CEO @Eventmix, Ana-Maria Udriște, Fondator @AvocatooSabina Cornovac, Fondator SocialPedia, Iulia Stănescu, Co-Organizator SocialPedia.

Dacă vrei să urmărești înregistrările de la Content Marketing PRO, poți să le cumperi direct de aici. Costul este 249 de lei.

Așa cum am promis, am revenit cu ideile principale ale celor două paneluri gratuite.

Content Marketing: trecut, prezent și viitor

Descoperă ce s-a schimbat în industria de content marketing, ce funcționează în prezent și ce s-ar putea să ne rezerve viitorul.

Speakeri: Mugur Pătrașcu, Corina-Maria Scheianu, Claudiu Jojatu

– În 2022, trecem prin prea multe lucruri sensibile pentru a rămâne la fel. Fiecare zi este o surpriză. Nu se gândea nimeni că va trebui să oprim comunicarea pe anumite branduri la început de 2022.
– În 2022 s-a schimbat nivelul nostru de adaptabilitate și toleranță la bullshit.
Ce a rămas la fel în Content Marketing? Brandurile care au înțeles cât de importantă este o strategie de conținut.
– Trebuie să fim mult mai atenți ca branduri ce zicem. Derapajele sunt mult mai rapid taxate.
– În 2022 vorbim despre Cancel Culture.
– 2022 în zona de Marketing înseamnă o catastrofă pentru că ne așteaptă o recesiune. Lucrurile se opresc foarte brusc. Ne așteaptă un an greu, nu știm cum va evolua, dar se retrag bugete. Marketingul este primul afectat în această direcție.
Corina Scheianu: e necesar să fim autentici, să nu ne dăm cele mai șmechere branduri din grădină, pentru că e plină grădina. E nevoie să fim empatici atunci când e cazul.
Mugur Pătrașcu: știm că este important conținutul video, dar nu facem pasul respectiv. Zona de format video funcționează foarte bine pentru consumatorii de conținut. Conținutul video este cel mai consumat, este preferat.
Claudiu Jojatu – Pentru zona de B2B, content marketingul este una dintre tacticile de lead generation care funcționează. Nu cred că există o rețetă care să se potrivească pentru toată lumea. Totul pleacă de la definirea unui ideal customer profile foarte detaliat. Apoi, trebuie creat content pe înțelesul omului cu care comunicăm. Contentul care aduce cel mai mare return este cel făcut specific pentru acea persoană pe care o targetăm.
– Astăzi, principala monedă este timpul.
– Brandurile care își iau ca rol să facă explicare, curation, să lege milioanele de părți content într-o formulă nouă, care să creeze valoare, sunt cele care probabil se vor diferenția.
– Este greu să mai inventezi lucruri noi. Tot ce era de zis, s-a zis.
– Trebuie să schimbăm un mindset greșit: oamenii caută foarte mult rețete. Nu există rețete. Trebuie să încercăm permanent să vedem ce funcționează, să tragem concluziile și să facem mai bine a doua zi. Nu este o rețetă, este un proces.
– E necesară o foarte bună înțelegere a specificului platformelor pe care vrem să facem content.
– Funcționează conținutul pe care îl faci și care te reprezintă.
– Degeaba generezi content, dacă nu ai modalitățile de a-l duce în fața oamenilor.
Conținutul vechi se poate refolosi. Conținutul de acum patru ani funcționează, dacă știi să îl adaptezi la situațiile actuale.
– Conținutul poate să aibă vieți multiple.
– O strategie de content marketing începe cu clientul, cu problema pe care o are, problema pe care tu o rezolvi clientului, valoarea pe care tu o generezi, testare, validare. Toate acestea vor dura în sine câteva luni.
Orice conținut pe care îl faci e sales, doar că are o perioadă mai mare de timp în care se întâmplă vânzarea.
– Dacă omul simte că face parte dintr-o comunitate, se va implica în crearea de conținut.
Mugur Pătrașcu: aș vrea ca oamenii să încerce abordarea pe termen lung în Content Marketing.
Corina Scheianu: este important să-ți găsești mesajul cheie și să păstrezi constanța, ceva care să închege comunicarea.
Claudiu Jojatu: la finalul zilei este despre a testa ce funcționează. Eu m-aș concentra în perioada următoare pe short form content super targetat.

Boost your content: tactici care funcționează

„Content is king. Distribution is King Kong.” Descoperă cum să-ți promovezi conținutul pentru a-l face popular.

Speakeri: Cosmin Dărăban, Mihaela Lemnaru, Darius Mureșan, Anca Pop

– Majoritatea statisticilor arată că rata de reach a postărilor organice este pe la 10%
Este relevant să postezi organic pentru că te ajută să ai consistență și consecvență, iar publicul sigur nu te va uita și va crede cu adevărat că exiști, ești real și faci și altfel de content decât cel comercial
– Conținutul organic te ajută să crești sănătos și să îți cunoști mai bine comunitatea și astfel vei face ad-uri mai bune și mai relevante
– În special brandurilor mici le recomandăm să fie foarte active în social media pentru a crește mai repede (multiple postări zilnice, activitate în comentarii, q&a cu comunitatea etc)
Postările paid te ajută să faci conversii, să primești lead-uri calificate, să ai rezultate rapide și să ajungi la public nou
– Alege să dai boost postărilor care au mers deja foarte bine și alernează-le cu content organic pe același subiect care să le completeze
– În România majoritatea bugetului de ad este în content de conversie, dar recomandăm și promovarea conținutului educațional
Conținutul educațional te poate ajuta foarte mult să și vinzi (la final de articol sau prin remarketing unde vii cu soluții)
– Una dintre cele mai bune tactici este să arăți rezultate reale și clienți cu care ai lucrat deloc
– Poți să te folosești de regula 80-20 și astfel cam 80% din conținut să fie educațional
– Găsește tipul de conținut care funcționează cel mai bine pentru tine – stories, carusel, postare solo, video, grafice, newslettere, articole pe blog – încercând mereu să fie un conținut share-uibil etc
– E important să știi exact ce tip de conținut funcționează pentru tine, în funcție de ce obiective ai și de ce anume prioritizează fiecare platformă
– Un trend extrem de important anul acesta este interacțiunea cu publicul tău, în special pe Instagram și TikTok (teasing, polls, questions, user generated content, încurajare DM, gamification etc)
Email Marketing – publicul prinde încredere în tine și este mai ușor să îl transformi în client
– Orice newsletter trebuie să facă parte dintr-o strategie de comunicare, să implice foarte multe teste, să aibă directă legătură cu social, să fie adaptabil la orice feedback
– Nu uitați că abonarea la newsletter este o micro-conversie doar dacă te folosești de adresa aia de email, nu doar strângi bază de date și atâta
– Schimbă „Abonează-te la newsletter” și „Mulțumesc pentru abonare” cu hai în comunitatea noastră, folosește acest voucher, avem asta special pentru tine, exclusiv pentru abonați etc
– Nu uita că trebuie să și vinzi, nu doar să faci conținut educațional și atâta
– Transformă, prin content, un cumpărător în client (de la o vânzare la mult mai multe)
– În social media comunicăm cu public potențial, pe email marketing vorbim cu cei care sunt deja alături de noi
– Rețelele de socializare noi sunt potrivite pentru teste și pentru a ajunge la un public nou
– Este foarte important să îți adaptezi conținutul la fiecare platformă și să nu copiezi dintr-o parte în alta și atâta
– Un mix ideal pentru Reels este de entertainment și educațional (proporția se schimbă în funcție de fiecare brand în parte)

Parteneri: WhitePressEventmix,

Parteneri media: Kiss FMIQAdsSocialBeeDoza de ComunicareSocialWebFlawlessIAB RomaniaZelist MonitorSpot MediaMihaela LemnaruViața de freelancerThe Vast&The CuriousLibrăria de designSuper BlogLumea SEO PPCOlivian.ro, Romanian Business LeadersContent Marketing România.

Lasa un comentariu