Treci pe proaspăt cu fructele si legumele din Piata Lidl

Știi deja: joburile în comunicare, marketing și social media sunt destul de solicitante. De aceea trebuie să ai mereu grijă de sănătatea ta și să îți iei energia din alimentele pe care le mănânci. Și pentru că e recomandat ca zilnic să consumi cinci porții de fructe și legume, venim cu o super recomandare pentru tine: fructele și legumele proaspete din Piața Lidl.

Pe o parte dintre ele le-ai testat deja în cadrul evenimentelor SocialPedia la care Lidl România ne-a fost partener. Iar pe restul te provocăm să le descoperi direct în magazine.

Piața Lidl este raionul de legume și fructe de la Lidl (se găsește în fiecare magazin din țară). Conține atât produse românești, cât și produse din afara țării, care nu pot fi cultivate în România sau care nu sunt disponibile într-o anumită perioadă din an. În fiecare zi a săptămânii, inclusiv în weekend, fructele și legumele sunt livrate către magazinele din toată țara. Găsești toate informațiile de care ai nevoie aici.

Știai că Lidl și-a propus să susțină pe termen lung furnizorii locali și să dezvolte împreună cu aceștia soluții și oportunități care în final să ofere garanția calității produselor românești?

De exemplu în luna iulie, pe rafturile magazinelor Lidl, au existat cantități de peste 99% cartofi și ceapă românești, 98% leguminoase de proveniență locală, 98% roșii românești, 97% pepeni românești, 97% fructe de pădure tot de proveniență locală și 100% verdețuri românești.

În plus, toți producătorii din Piața Lidl sunt certificați GLOBAL G.A.P. – un standard recunoscut pentru producția globală agricolă, realizată în condiții de siguranță și durabilitate. Această inițiativă a fost începută de retailer încă din 2016, alături de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (USAMVB).

Parteneriatul cu USAMVB a facilitat totodată furnizorilor români acces la know-how, vizite în alte ferme și schimburi de experiență, consultanță de la specialiști în diferite probleme de cultivare/îngrijire/recoltare etc.

Mai mult, pentru a garanta calitatea legumelor și fructelor pe tot parcursul lanțului de producție, Lidl face constant verificări atente, în depozite și în magazine, astfel încât clienții să găsească la raft doar produse proaspete și de calitate.

Dacă vrei să verifici la raft originea fructelor și legumelor, #trecipeproaspăt este o platformă Lidl, o platformă de informare pentru tine, despre originea produselor românești din Piața Lidl. Poți intra pe www.surprize.lidl.ro/piatalidl pentru a vedea informații despre furnizorii Lidl sau pe www.surprize.lidl.ro/scan pentru a scana cu telefonul mobil codul QR disponibil pe fiecare lădiță de fructe și legume din Piața Lidl.

În același loc poți vedea lista cu furnizorii Lidl, ce produse cultivă fiecare și poți afla povestea lor.

La final, îți oferim trei rețete super rapide și delicioase pentru mesele tale de final de vară, la care poți folosi produsele din Piața Lidl.

  1. Ciuperci umplute cu legume

Ai nevoie de: ulei, o ceapă, 4 căței de usturoi, 15 ciuperci, sare, piper, oregano, 90 de grame de ardei capia, 100 de grame de morcovi și 11 legături de mărar.

Încinge puțin ulei într-o tigaie, călește ceapă tocată mărunt și usuturoiul, tocat mărunt și el și apoi adaugă codițele ciupercilor. Asezonează cu sare, piper și oregano.

Adaugă ardeiul capia (tocat mărunt), morcovul ras și mărarul tocat mărunt. Pune amestecul de legume într-un bol.

Încălzește cuptorul la 200°C. Pune pălăriile ciupercilor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și umple-le cu amestecul de legume pregătit.

Dă tava la cuptor, timp de 20 de minute.

  1. Smoothie roșu

Ai nevoie de o mână de căpșuni, o mână de zmeură, o banană, un sfert de fenicul, un sfert de castravete și 100 mililitri de apă.

Pune toate ingredientele într-un blender și amestecă până se omogenizează.

Se toarnă smoothie-ul într-un pahar și se servește imediat.

  1. Smoothie verde

Ai nevoie de 150 de grame de ananas, 1 linguriță de semințe de chia, o mână de spanac, jumătate de castravete, un avocado, 5-10 frunze de mentă, un măr și 100 mililitri de apă.

Pune toate ingredientele într-un blender și amestecă până se omogenizează.

Se toarnă smoothie-ul într-un pahar și se servește imediat.

Sună bine, nu-i așa? Tu ai încercat până acum fructele și legumele de la Piața Lidl? Cum ți s-au părut?