În aceasta iarna, #trecipeproaspat si creste-ti imunitatea cu fructele și legumele de la Piata Lidl

În sezonul rece, este foarte important să-ți întărești imunitatea și să îți iei vitaminele din fructe și legume proaspete. Iar dacă ai fost deja la cel mai recent eveniment SocialPedia – Instagram Marketing, cu siguranță ai testat super smoothie-urile sănătoase pe care prietenii noștri de la Lidl România le-au preparat pe loc participanților, din fructe și legume pe care le-au adus din Piața Lidl. Au fost fix doza de sănătate de care aveai nevoie după o zi la job.

Piața Lidl este raionul de legume și fructe de la Lidl (se găsește în fiecare magazin din țară). Conține atât produse românești, cât și produse din afara țării, care nu pot fi cultivate în România sau care nu sunt disponibile într-o anumită perioadă din an.

Știai că, în ultimii ani, Lidl România a achiziționat o cantitate medie anuală de aproximativ 100.000 de tone de fructe și legume românești și a continuat extinderea parteneriatelor cu producătorii locali care aprovizionează Piața Lidl?

Iar produsele care nu pot fi cultivate în România, chiar dacă vin de departe, respectă aceleași standarde și norme de calitate ca produsele noastre locale, fiind cât se poate de proaspete și sănătoase.

În plus, Lidl colaborează doar cu producători locali de fructe și legume care sunt certificați Global G.A.P., un standard recunoscut la nivel global în vederea respectării unor bune practici agricole.

Certificarea Global G.A.P. include o serie de indici pe care toți producătorii de fructe și legume cu care Lidl colaborează trebuie să îi urmărească pe tot lanțul de producție, de la siguranța alimentară, trasabilitate, utilizarea responsabilă a apelor și eficientizarea energiei electrice până la asigurarea unei producții prietenoase cu mediul și folosirea în siguranță a pesticidelor.

Dacă vrei să verifici la raft originea fructelor și legumelor, #trecipeproaspăt este o platformă Lidl, o platformă de informare pentru tine, despre originea produselor românești din Piața Lidl. Poți intra pe www.surprize.lidl.ro/piatalidl pentru a vedea informații despre furnizorii Lidl sau pe www.surprize.lidl.ro/scan pentru a scana cu telefonul mobil codul QR disponibil pe fiecare lădiță de fructe și legume din Piața Lidl.

În plus, prietenii de la Lidl îți oferă și o mulțime de sfaturi despre adoptarea unui stil de viață echilibrat și te învață cum poți să prepari fructele și legumele, astfel încât să își păstreze cât mai bine vitaminele, dar în același timp să aibă gustul cel mai bun și consistența potrivită.

Aruncă-ți privirea peste articolele de aici și descoperă secretele fructelor și legumelor. S-ar putea să găsești inspirație pentru următorul prânz în familie sau pentru un super desert.

Și pentru că în această perioadă trebuie să-ți întărești imunitatea, avem trei recomandări de băuturi sănătoase de sezon pe care le poți prepara folosind fructe și legume de la Piața Lidl.

  1. Smoothie de afine

Ai nevoie de o cană de afine, 150 de grame de iaurt, esență de vanilie după gust, o lingură de miere și de mentă proaspătă.

Adaugă toate ingredientele într-un blender și pune-l în funcțiune până când se formează o băutură groasă și omogenă.

Pentru un design spectaculos, după ce torni smoothie-ul în pahar, ornează paharul cu câteva afine și o frunză de mentă.

  1. Smoothie cu broccoli, țelină și busuioc

Ai nevoie de 300g de broccoli, 200g de țelină, o legătură de busuioc proaspăt, un măr roșu, zeama de la o lămâie și 400ml de apă.

Se pun într-un blender țelina tocată cuburi, busuiocul tocat mărunt și buchetele tocate de broccoli și se amestecă bine. Se adaugă apoi mărul tăiat cuburi, sucul de la o lămâie și apa și se mai amestecă o dată.

În funcție de consistența dorită, se mai poate subția smoothie-ul cu apă sau se mai poate îngroșa cu buchețele de broccoli.

Se servește rece!

  1. Cafea cu dovleac copt

Ai nevoie de 100g de piure de dovleac, 200ml de lapte, 200ml de cafea, un baton de scorțișoară, 2 linguri de sirop de arțar și frișcă pentru decor.

Alegem un dovleac potrivit de mărime, îl tăiem în jumătate, îndepărtăm semințele și îl coacem în cuptor, la temperatura potrivită până furculiță intră ușor în dovleac. Îndepărtăm coaja, dăm miezul copt prin bleder. Poți folosi cafea și lapte fierbinte, dar și cafea și lapte rece, dacă îți place ice-coffee. La capitolul lapte, poți folosi lapte de vacă sau orice variantă de lapte vegetal pe care o preferi: de soia, orez, migdale, alune etc. În funcție de consistența pe care o dorești pentru băutura ta, poți adăuga mai mult sau mai puțin dovleac copt sau lapte.

Tu ai încercat până acum fructele și legumele de la Piața Lidl?